Hörbergsgården

En av föreningens viktigaste målsättningar är att ta tillvara uppgifter om hur man levde i Pellinge förr. Häri har föreningen lyckats genom att kunna skapa ett museum på Ölandet nära Pellinge kapell. Museiområdet består av själva Hörbergsgården, ett hus från mitten av adertonhundratalet som flyttats från Söderby till sitt nuvarande ställe. Flyttningsarbetet inleddes 1963 och 9 år senare kunde Hörbergsgårdens museum invigas. Dessutom finns det en smedja från Rabbas, ett stall, en lada och ett fårhus samt en strandboda. Vid stranden har föreningen uppfört två båthus för donerade båtar. Föreningen har också låtit bygga två båtar på traditionellt sätt, en notbåt och en eka. Kansliet finns i Maris stuga som också har flyttats till museiområdet från Söderby.

Hörbergsgårdens museum

Hörbergsgårdens museum är öppet 14.6-16.8.2020 söndagar kl. 12-15.
Alla evenemang: fritt inträde.

Guidningar utanför öppethållningstiderna: 50 €/grupp,
förfrågningar 0400 448 232

Fotoutställning med gamla bilder från Pellinge fortsätter denna sommar under museets öppethållning.
I samband med museet finns en liten butik med postkort, böcker & lokalt framställda produkter till salu (endast kontant betalning).

Evenemang sommaren 2020

På grund av coronapandemin är midsommardagsfesten på lördagen 20.6.2020 kl. 13 annullerad.

Barnfest onsdagen 8.7.2020 kl. 15.00 program för barn, mete, sagoläsning, buffé

Fotoutställning med gamla bilder från Pellinge, öppet söndagar 14.6-16.8.2020 kl. 12-15.

Intendent för Hörbergsgården är Carl Johan Tiderman, cj.tiderman(at)gmail.com, tfn 0400 448 232

Hitta till Hörbergsgården

Hörbergsgården finns på Ölandet i Pellinge.
Adress: Hörbergsvägen 10, 07370 Pellinge