Förfrågningar och bokningar: klovharuntours(at)gmail.com

Föreningen arrangerar guidade turer till Klovharun under besöksveckan. Turerna kommer till försäljning på denna sida sista veckan i maj. OBS! Guidade turer kan inte bokas på förhand per e-post innan turernas tidtabell har publicerats på webbsidan. Uppgifterna är uppdaterade först när datumen och klockslagen för innevarande år har publicerats i kalendern.

Kalendern på denna webbsida visar antalet lediga platser. Den uppdateras dagligen. Det lönar sig att kontrollera platssituationen i kalendern innan bokning görs per e-post. Du kan anmäla dig till väntelistan, om det inte finns plats på den tur du vill delta i. Vänligen observera, att bokningar och förfrågningar inte tas emot per telefon och sms. Turerna är väldigt populära och de säljs snabbt slut.

Pris per tur 80 € för vuxna, 60 € för barn under 12 år. I turen, som tar knappt 2 timmar, ingår båttransport (inklusive flytväst) från Styrjan på Stor-Pellinge till Klovharun och tillbaka. Efter guidningen är tid reserverad för besökarna att bekanta sig med ön på egen hand. Guidning på svenska, finska eller engelska.

Gör så här:

 1. Skicka bokning/förfrågan till adressen klovharuntours(at)gmail.com. Meddela kontaktpersonens namn och telefonnummer, deltagarnas namn, barnens ålder och vilket guidningsspråk som önskas.
 2. Du får bekräftelse och betalningsanvisningar av arrangören.
 3. Betala in summan på konto Firma Lisbeth Forss IBAN FI08 4055 0012 1920 49, BIC HELSFIHH. I meddelandefältet skriver du kontaktpersonens namn och datum för turen (t.ex. 24.8.2023)
 4. Bokningen är bindande och skall göras per e-post, endast betalning till kontot räcker inte.
 5. Om turen inte är betald inom utsatt tid, ges platsen/platserna till följande på väntelistan. Meddela alltid om förhinder per e-post, lämna inte endast obetalt. Turerna är mycket populära och på så sätt ger du någon/några andra en möjlighet att delta.

Att observera under besöket:

 • Var beredd att köa för att komma in i stugan. Platsen är mycket populär och vid fint väder bildas ohjälpligen köer. De guidade turerna har en strikt tidtabell, och kösystemet tillämpas inte för dessa besökare. Vi ber om förståelse och god besöksanda.
 • En familj eller några personer kan besöka stugan samtidigt.
 • Rör ingenting i stugan, varken föremål eller möbler.
 • Guiderna koordinerar besöken i bastun.
 • När du rör dig på ön bör du se upp för fågelbon. Respektera fågellivet. Det är förbjudet att plocka blommor och stenar. Trampa inte ner växtligheten. Observera att det kan finnas fästingar i gräset.
 • Håll reda på barnen och lär barnen att respektera naturen. Det är förbjudet att hoppa ner från övergångsbron. Öns klippor är ställvis branta och tidvis hala.
 • Utedasset är stängt för besökare. Under besöksveckan finns ett utedass i Styrjon för besökarnas bruk. I samband med butiksbesök kan man använda Söderby-Bodens (Gamla Söderbyvägen 44, 07390 Storpellinge) utedass, som är beläget bakom butiken.
 • Alla besökare rör sig på ön och i stugan på eget ansvar.

Turtidtabell

Lördag-fredag 22−28.7.2023 avfärd med båt från Styrjon dagligen kl. 11.30, 13.30 och 15.30. Turen tar knappt 2 timmar. Under veckan görs totalt 21 turer (väderförbehåll).

Avfärdsplats

Turens start- och slutpunkt är Styrjon, Söderbyvägen, 07390 Storpellinge.

 

 

Kördirektiv: Väg 1552 från Borgå till Tirmo och sedan färja till Pellinge. Färjan kör fyra gånger i timmen (tidtabell www.finferries.fi). Sträckan från färjan till Styrjon tar cirka 15 minuter. Gratis parkering i Styrjon.

Vid hård sjögång kan inte garanteras att deltagarna kommer iland på Klovharun. I så fall cirklar båten runt ön. Utebliven landstigning berättigar inte till delåterbetalning av priset för turen. Vid storm eller annat oväder lägger båten inte alls ut och hela erlagda summan återbetalas.
Ön lämpar sig inte för personer med funktionshinder och besökare bör kunna röra sig där på egen hand. Meddela därför även om besökares lindriga funktionshinder.

Det är förbjudet att ta med hundar, katter o.a. husdjur på turen.

Utrustning: dricksvatten, stadiga skor, solglasögon, hatt, vind-, regntäta och varma kläder (turerna körs med öppen båt).
Under rubriken ”Besöksvecka” på denna webbsida hittar du tips om vad annat du kan uppleva under ditt Pellingebesök. Det lönar sig även att ta en titt på sidan visitpellinge.fi.

KONTAKTUPPGIFTER

Hyresveckor, förfrågningar, mediabesök
Lisbeth Forss, intendent
pellingeklovharun(at)gmail.com

Guidade turer
Lisbeth Forss
klovharuntours(at)gmail.com

Klovharun tours bokningskalender