OPASTETUT RETKET VIERAILUVIIKOLLA 22.−28.7.2023

Tiedustelut ja varaukset: klovharuntours@gmail.com

Vierailuviikolla yhdistys järjestää Klovharulle opastettuja retkiä. Retket tulevat myyntiin tällä sivustolla toukokuun viimeisellä viikolla. HUOM! Opastettuja retkiä ei ole mahdollista varata ennakkoon sähköpostitse ennen kuin retkien aikataulu julkaistaan tällä sivustolla. Tiedot on päivitetty vasta silloin, kun alla olevassa kalenterissa näkyvät kuluvan vuoden päivämäärät ja kellonajat.

Retkien paikkatilanne selviää alla olevasta varauskalenterista, jota päivitetään jatkuvasti varausten ollessa käynnissä. Paikkatilanne kannattaa tarkistaa ennen varauksen tekemistä sähköpostitse. Voit kuitenkin myös ilmoittautua jonotuslistalle, mikäli haluamasi retki on täynnä. Huomioithan, että varauksia ja tiedusteluja ei oteta vastaan puhelimitse. Retket ovat erittäin suosittuja ja ne myydään loppuun nopeasti.

Retken hinta on 80 €/aikuiset, 60 €/alle 12-vuotiaat lapset. Retki kestää vajaa 2 tuntia ja siihen kuuluu venekuljetukset (pelastusliivit matkanjärjestäjältä) Suur-Pellingin Styrjanista Klovharulle ja takaisin, opastus paikan päällä sekä aikaa omatoimiseen tutustumiseen paikkaan. Opastus ruotsiksi, suomeksi tai englanniksi.

Varauksen teko:

 1. Lähetä varaus/kysely osoitteeseen klovharuntours(at)gmail.com. Mainitse viestissä yhteyshenkilön nimi + puhelinnumero, osallistujien nimet, lasten iät sekä toivottu opastuskieli.
 2. Saat järjestäjältä vahvistussähköpostin ja maksuohjeet.
 3. Maksa retki tilille Firma Lisbeth Forss IBAN FI08 4055 0012 1920 49, BIC HELSFIHH, ohjeiden mukaan. Kirjoita viestikenttään yhteyshenkilön nimi ja retken päivämäärä (esim. 24.7.2023).
 4. Varaus on sitova ja se tulee tehdä sähköpostilla, pelkkä maksu tilille ei riitä.
 5. Mikäli maksua ei makseta määräajassa, paikka luovutetaan seuraavalle jonotuslistalla. Muista aina ilmoittaa sähköpostilla järjestäjälle, mikäli joudut peruuttamaan. Älä ainoastaan jätä maksamatta. Retket ovat erittäin suosittuja ja näin annat jollekin toiselle mahdollisuuden osallistua.

Vierailun aikana huomioon otettavaa:

 • Varaudu jonottamaan mökkiin pääsyä. Paikka on erittäin suosittu ja hyvällä säällä jonoja muodostuu auttamatta. Opastetuilla retkillä on tiukka aikataulu, minkä vuoksi näihin ryhmiin ei sovelleta jonotuskäytäntöä. Pyydämme ymmärrystä ja retkimieltä tässä suhteessa.
 • Mökissä saa vierailla perhekunta tai muutama henkilö kerrallaan.
 • Paikkoihin ja esineisiin ei saa koskea.
 • Oppaat koordinoivat vierailut saunaan.
 • Liikkuessasi saaressa varo linnunpesiä ja kunnioita lintujen elämää. Kukkien ja muiden kasvien poimiminen ja kivien kerääminen on kielletty. Älä myöskään tallo kasvillisuutta. Huomioi että ruohikossa saattaa olla punkkeja.
 • Pidä huolta lapsista ja ohjeista myös heidät kunnioittamaan luontoa. Hyppiminen ylikulkusillalta alas on kielletty. Saaren kalliot ovat paikoitellen jyrkät ja ajoittain liukkaat.
 • Saaressa oleva huussi on suljettu vierailijoilta. Vierailuviikon ajaksi Styrjoniin pystytetään ulkohuussi, joka on vierailijoiden käytössä. Kaupassakäynnin yhteydessä voi myös käyttää Söderby-Bodenin (Vanha Söderbyntie 44, 07390 Suurpellinki) takana olevaa huussia.
 • Kaikki vierailijat liikkuvat saarella (kallioilla, ylikulkusillalla ja mökissä) omalla vastuullaan.

Retkiaikataulu

Lauantai-perjantai 22.28.7.2023 lähtö veneellä Styrjonista päivittäin klo 11.30, 13.30 ja 15.30. Retken kesto vajaa 2 tuntia. Viikon aikana tehdään yhteensä 21 retkeä (säävaraus).

Lähtöpaikka

Retkien lähtö- ja paluupaikka on Sturjan, Söderbyntie, 07390 Suurpellinki.

 


Ajo-ohje:
Porvoosta tietä nro 1552 Tirmoon, josta lossilla Pellinkiin. Lossi ajaa 4 kertaa tunnissa (aikataulut www.finferries.fi). Ajomatka lossilta Styrjoniin noin 15 minuuttia. Perillä maksuton pysäköintimahdollisuus.
Mikäli merenkäynti on kova, emme voi taata maihinnousua Klovharulle. Siinä tapauksessa saari kierretään veneellä. Mahdollinen poisjäänyt maihinnousu ei oikeuta edes osittaiseen hinnanalennukseen. Myrskyisellä säällä retki perutaan kokonaan ja maksu palautetaan osallistujille.
Saari ei sovellu liikuntarajoitteisille henkilöille ja siellä tulee pystyä liikkumaan omin avuin. Mahdollisista rajoitteista tulee kertoa ilmoittautumisen yhteydessä.
Koirat, kissat ja muut kotieläimet tulee jättää kotiin.

Varustus: juomavettä, tukevat kengät, aurinkolasit, hattu, tuulen- ja vedenpitävät, lämpimät vaatteet (merimatka ajetaan avoveneellä).

Otsikon ”Vierailuviikko” alta löydät vinkkejä siitä, mitä muuta voit tehdä Pellingissä käyntisi aikana. Myös visitpellinge.fi -kotisivuun kannattaa tutustua ennen matkaan lähtöä.

YHTEYSTIEDOT

Vuokraviikot, kyselyt, mediavierailut
Sandra Alldén, intendentti
Puh. 045 143 7575
pellingeklovharun(at)gmail.com

Opastetut retket
Lisbeth Forss
klovharuntours(at)gmail.com

Klovharun tours varauskalenteri